10 gode råd til sart & følsom hud


  1. Sart og reaktiv hud skal renses så nænsomt som overhovedet muligt, så hudens barriere ikke tager skade og gør huden yderligere irriteret. Undgå derfor  masse producerede sæber og skrubbecremer med syntetisk tilsætning, som virker irriterende og udtørrende på huden.

  2. Din hud er beskyttet af en barriere, som holder fugten inde og kulde, forurening, makeup og andre eksterne faktorer ude. Når barrieren er intakt, føles din hud behagelig og smidig, og er den itu, føles den stram, tør og irriteret. Oplever du ofte, at din hud svier, når du smører et produkt på, er det et tydeligt tegn på, at barrieren har brug for reparation, og her kan en barriere-creme give øjeblikkelig lindring og hjælpe helingen på vej.

  3. Vedvarende rødmen i huden (på latin: Rosacea) skyldes en konstant irritation i huden. For at bekæmpe det, som irriterer den, forårsager huden små inflammationer, som viser sig som rødmen eller blussen. Det, din hud har brug for, er lindring i form af anti-inflammatoriske ingredienser, som bekæmper betændelsestilstanden og beskytter mod yderligere irritation.

  4. Hudens primære behov er fugt, og da huden består af 80% vand, skal der ikke de store temperaturudsving til, før fugtbalancen påvirkes. Vælg derfor en fugtighedscreme, som løbende afgiver fugt til huden,

  5. Hudbarrieren består af en fin film af fedtsyrer, som svækkes, når huden udtørres af f.eks. vinterens kolde vejr. Den svækkede barriere gør huden følsom og sart og yderligere udsat for udtørring. For at stoppe den onde spiral har huden brug for en genopbyggende creme, som tilfører huden fugt og de rette fedtsyrer til at komme tilbage i balance.

  6. Læberne er udsatte året rundt og bliver hurtigt tørre, sprukne og skorpede. De har med andre ord brug for masser af næring og beskyttelse for at holde sig smidige og intakte. Læbepomader med mineralske olier er gode til at beskytte, men knap så gode til at nære og genopbygge, så vælg i stedet en planteoliebaseret variant, som kan begge dele.

  7. Din hud er kroppens største organ, derfor er det vigtig at tænke over hvad man spiser og huske at drikke væske. For at bidrage til pænere hud og bedre velvære.

  8. Hudlidelser og hudproblemer kan opstå gennem forskellige faser af livet, derfor er det en god ide at pleje din hud med gode hudprodukter også selvom du ikke synes det det er nødvendigt.

  9. Hud med acne og fedtet hud er en overproduktion af fedt og porrer der bliver stoppet og betændte. Det er vigtigt at huske ikke at udpine og udtørre huden, men skabe en balance. Bruge syreholdige produkter der peeler(evt. AHA) og renser overflade, porrer og påføre huden produkter der indeholder lette ikke fede olier og bakteriehæmmende virkestoffer.

  10. Variation med hudpleje virker, vores hud er påvirket af miljø, vejr, kost, sygdom o.a derfor anbefaler vi at skifte produkt når balancen er opnået. vores erfaring er at intolerance kommer af overdisponering.